Будите део фестивала „EYE on the Edge“ пројекта „Голвеј 2020 – Европска престоница културе“

Објављено у категорији: Вести

Голвеј 2020 – Европска престоница културе“ позива младе и креативне људе, од 16 до 30 година, да буду део фестивала „EYE on the Edge“ који ће бити одржан ове године од 23. до 25. априла широм Голвеја, Ирске и уопште Европе, али публика ће моћи да га испрати онлајн.

eye on the edge

Имате ли сјајну идеју коју бисте могли да спроведете кроз радионицу, трибину, музички перформанс или други уметнички перформанс? Да ли радите на узбудљивом пројекту који бисте желели да се нађе у оквиру фестивала „EYE on the Edge“? Пријавите се овде јер је рок за подношење пријаве 10. март.

Слоган овогодишњег фестивала је „Различити гласови“ који слави разноликост, окупља групе другачијих мишљења, и различитих решења за неке од најважнијих питања са којима се данас суочавамо, попут климатских промена, расизма, изолације, менталног здравља и других питања од општег значаја.

Критеријуми за конкурисање на фестивалу „EYE on the Edge“:

  • Да ли активност коју предлажете олакшава дијалог и/или подиже свест о глобалним проблемима савременице?
  • Да ли активност коју предлажете нуди неку нову перспективу?
  • Да ли активност коју предлажете пружа платформу (место) где би глас младих могао да се чује, за различита мишљења, различите гласове и гласове људи с маргине друштва?
  • Да ли је активност коју предлажете интерактивна на начин да би се свидео публици? Да ли укључује публику?
  • На који начин је ваша идеја увезана са било којом од три теме пројекта „Голвеј 2020 – Европска престоница културе“: језик, пејзаж и миграције?

Уколико ваш пројекат одговара на једно од ових питања, обавезно се пријавите!

За сва додатна питања у вези са овим конкурсом и пројектом „EYE on the Edge“ можете писати на: nollaig@galway2020.ie.

Оставите одговор