Европски пројекти сарадње 2019

Објављено у категорији: Вести

На јавном конкурсу „Европски пројекти сарадње 2019“ средства за реализацију добио је и пројекат European Outdoor Arts Acаdemy: School of Participation на којем је један од партнера и „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“.

Јавни конкурс који је у октобру 2018. покренут у оквиру програма Креативна Европа има за циљ јачање капацитета европских културних и креативних сектора да делују транснационално, јачи допринос развоју публике кроз осмишљавање иновативних начина рада са публиком, као и унапређење доступности културних програма и садржаја.

Пројекат European Outdoor Arts Acаdemy: School of Participation укључује организовање радионица за реализацију партиципативних јавних наступа на отвореним просторима за креативне раднике. Свака радионица ће за резултат имати и мали јавни наступ у складу са локалним специфичностима. Полазници радионица ће научити партиципативне методологије које ће користити у свом раду. 

Главни партнер на пројекту је организација Walk the Plank из Уједињеног Краљевства, а укупан буџет пројекта износи 325.500 евра, док је буџет за „Нови Сад 2021“ 35.357 евра. Као партнери на пројекту учествују и следеће организације: Walk the Plank (Ујединњено Краљевство), uniT (Аустрија), Пловдив 2019 (Бугарска), Каунас 2022 (Литванија), Ковентри 2021 (Уједињено Краљевство), док су придружени партнери: Лимерик (Ирска),  Institute for Contemporary Art (Јерменија), Тарту (Естонија), Веспрем 2023 (Мађарска).  

Креативна Европа кроз конкурс „Европски пројекти сарадње“ подржава пројекте међународне сарадње у којима учествује више организација из различитих земаља да би се као резултат ових сарадњи унапредила промоција, креативност и иновације у европској култури. Листa са осталим подржаним пројектима je објављенa на сајту Европске комисије.

 

 

Оставите одговор