За нове мостове: Волонтирај у културном животу Новог Сада

Објављено у категорији: Вести

Нови Сад ће током 2022. године с поносом понети престижну титулу Европске престонице културе, представљајући својим суграђанима целогодишњи културни програм конципиран у укупно осам програмских лукова, на крилима слогана „За нове мостове”.

европска престоница културе

Уколико волите културне догађаје, желите да стекнете нова знања и искуства, спремни сте за нове изазове, авантуре и креативан рад и желите да заједничким снагама креирате боље и квалитетније друштво, те допринесете културном животу града, постаните део волонтерског тима на пројекту „Нови Сад – Европска престоница културе”, који је и званично проглашен пројектом од националног значаја.

У протеклих неколико година, у оквиру пројекта културне престонице, наш град је добио осам културних станица, прву Градску концертну дворану, Музичка школа добила је своју зграду после 100 година, Балетска после 70, у септембру нам следи четврти Калеидоскоп културе, а онда и 2022 – година титуле, када ће Нови Сад бити европски центар културе!

Пријавите се путем линка до 31. маја јер:

  • Култура је боља са волонтерима
  • Волонтирање у култури је одлично место за учење и стицање вештина
  • Волонтери доприносе заједници, граду и друштву.

Овај позив обухвата:

Подршку у организацији различитих програма и активности током реализације пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе” (концерти, изложбе, културни догађаји, конференције, Калеидоскоп културе, Дочек, анкетирања, подршка активностима у културним станицама и друго).

Осим тога, волонтери ће имати прилику да учествују и у промоцији пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе” кроз текстове, фотографије, видео-снимке, рад у прес-центру и са комуникационим тимом пројекта, те уколико сте заинтересовани за каријеру и усавршавање у некој од ових области, прикључите се и стекните драгоцено искуство.

Волонтирањем у Европској престоници културе стичете нова пријатељства, усавршавате стране језике, путујете, добијате могућност да научите и примените нека нова знања и вештине, обогатите своју личност и делите позитивну енергију у својој најближој околини.

За сва питања можете нам се обратити путем мејла office@nvs.rs.

 

Фото: Влада Величковић

Оставите одговор