Портал kulttura.rs почео са радом

Published in category: News

Пројекат КултТура, који представља јединствени веб-портал културних догађаја на територији Града Новог Сада, званично је почео са радом 15. марта. Ово је један од пројеката на путу до титуле Европска престоница културе 2021.

Идеја је била да се креира интернет платформа која, на модеран начин, путем сајта и андроид апликације, представља регистар културних дешавања у Новом Саду, све у циљу њихове боље промоције и доступности.

Портал је уједно и бесплатан сервис за цео културни јавни и приватни сектор у граду.

На сајту постоји филтер претраживање културних дешавања по датуму, категоријама (изложбе, концерти, филмови, представе, фестивали и манифестације, промоције и предавања, радионице) и локацијама (назив, адреса, контакт мејл и телефон, веб-сајт или Фејсбук страница). Такође, корисници портала могу сами да додају културна дешавања у граду. Ускоро ће бити доступна и андроид апликација.

Културна дешања могу да се прегледају на српском (ћирилица и латиница) и енглеском језику, тако да су доступна и страним туристима, а сви корисници имају транспарентан и јасан преглед културних дешавања у Новом Саду.

Пратите портал путем Фејсбук странице или Твитера.

Leave a Reply