Džon Sevidž: Možete računati na moju podršku i pomoć

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Američkom glumcu Džonu Sevidžu, koji je svetsku slavu stekao tumačeći glavne uloge u kultnim filmovima Kosa i Lovac na jelene, danas je u Gradskoj kući priređen prijem. Domaćini legendarnom glumcu bili su član Gradskog veća zadužen za kulturu Dalibor Rožić i direktor Fondacije Novi Sad 2021 Nemanja Milenković.

Džon Sevidž ovih dana boravi u Srbiji u okviru promocije filma Povratak, reditelja Predraga Jakšića. U tom filmu Sevidž igra jednu od glavnih uloga zajedno sa Lazarom Rokvudom, holivudskim glumcem srpskog porekla.

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić izrazio je posebno zadovoljstvo što je takav holivudski velikan izrazio želju da dođe u naš grad „kako bi nam odao priznanje za sve što smo postigli na polju kulture, a prvenstveno povodom osvajanja prestižne titule Evropske prestonice kulture“.

Džon Sevidž je istakao da je prepun pozitivnih emocija o Srbiji i da je počastvovan što je u Novom Sadu koji imaju prelepu kulturu, ljude, i gde je, kako je ocenio, izvanredan provod.

– Biće mi drago da sa vama podelim svoja iskustva i znanje i da to zajedno prenesemo mladim ljudima – rekao je Sevidž.
Prema njegovim rečima, razmena znanja, iskustva i informacija je veoma važna koliko i neprestana edukacija i obrazovanje.

U razgovoru sa direktorom Fondacije Novi Sad 2021 Nemanjom Milenkovićem izrazio je zadovoljstvo što vidi mlade ljude koji imaju snove i ideje i znaju kako da ih sprovedu u delu, naglasivši da timu koji priprema projekat Evropska prestonica kulture želi puno sreće i uspeha i da uvek mogu da računaju na njegovu pomoć i saradnju.

Džon Sevidže postao je planetarno poznat po ulogama u filmu Lovac na jelene (eng. The Deer Hunter) koji je režirao Majkl Čimino i filmu Kosa (eng. Hair) reditelja Miloša Formana. Glumio je i u trećem delu filma Kum (eng. The Godfather: Part III) Frensisa Forda Kopole i filmu Salvador Olivera Stouna.

Sevidž je poznat i kao društveni aktivista, a posebno je značajno njegovo angažovanje sa Nelsonom Mendelom na pokretu protiv aparthejda u Južnoj Africi.

Ostavite odgovor