Џон Севиџ: Можете рачунати на моју подршку и помоћ

Објављено у категорији: Вести

Америчком глумцу Џону Севиџу, који је светску славу стекао тумачећи главне улоге у култним филмовима Коса и Ловац на јелене, данас је у Градској кући приређен пријем. Домаћини легендарном глумцу били су члан Градског већа задужен за културу Далибор Рожић и директор Фондације Нови Сад 2021 Немања Миленковић.

Џон Севиџ ових дана борави у Србији у оквиру промоције филма Повратак, редитеља Предрага Јакшића. У том филму Севиџ игра једну од главних улога заједно са Лазаром Роквудом, холивудским глумцем српског порекла.

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић изразио је посебно задовољство што је такав холивудски великан изразио жељу да дође у наш град „како би нам одао признање за све што смо постигли на пољу културе, а првенствено поводом освајања престижне титуле Европске престонице културе“.

Џон Севиџ је истакао да је препун позитивних емоција о Србији и да је почаствован што је у Новом Саду који имају прелепу културу, људе, и где је, како је оценио, изванредан провод.

– Биће ми драго да са вама поделим своја искуства и знање и да то заједно пренесемо младим људима – рекао је Севиџ.
Према његовим речима, размена знања, искуства и информација је веома важна колико и непрестана едукација и образовање.

У разговору са директором Фондације Нови Сад 2021 Немањом Миленковићем изразио је задовољство што види младе људе који имају снове и идеје и знају како да их спроведу у делу, нагласивши да тиму који припрема пројекат Европска престоница културе жели пуно среће и успеха и да увек могу да рачунају на његову помоћ и сарадњу.

Џон Севиџе постао је планетарно познат по улогама у филму Ловац на јелене (енг. The Deer Hunter) који је режирао Мајкл Чимино и филму Коса (енг. Hair) редитеља Милоша Формана. Глумио је и у трећем делу филма Кум (енг. The Godfather: Part III) Френсиса Форда Кополе и филму Салвадор Оливера Стоуна.

Севиџ је познат и као друштвени активиста, а посебно је значајно његово ангажовање са Нелсоном Менделом на покрету против апартхејда у Јужној Африци.

Оставите одговор