Фондација „Нови Сад 2021“ и Културни центар Новог Сада представљају заједнички програм у склопу Џез фестивала

Објављено у категорији: Uncategorized

Током 19. Новосадског џез фестивала Фондација „Нови Сад 2021“ и Културни центар Новог Сада припремили су специјалан музички програм који ће представити неке од најистакнутијих новосадских и иностраних џез музичара. Својеврсну увертиру за предстојећи џез фестивал на три локације направиће новосадски састави, док ће 15. новембра у склопу главног програма у Новосадском позоришту/ Úјvidéki Színház-у наступити музичари из Печуја, некадашње Европске престонице културе (2010), Пловдива, будуће Европске престонице културе (2019) и Санкт Пелтена, аустријског града-кандидата за титулу престонице (2024).

Новосадски џез фестивал, 19. по реду, биће одржан од 15. до 18. новембра на две локације у граду: у Новосадском позоришту/ Úјvidéki Színház-у и Српском народном позоришту. Као поклон љубитељима џеза, Фондација „Нови Сад 2021 ЕПК“ и Културни центар Новог Сада организују претфестивалске односе се на сјајне наступе новосадских састава на три локације од 11. до 14. новембра.  Прве вечери у 21 сат на Петроварадинској тврђави у Галерији И.Т.Д наступиће ХАКО ТРИО, 12. новембра у 21 сат на броду „Цепелин“ представиће се МИЛЕНА ЈАНЧУРИЋ ГРУПА, док ће 14. новембра у 21 сат у Градској пивници бину преузети ЧИЧИНИ ЧВОРЦИ.

Почетак главног програма Новосадског џез фестивала у Новосадском позоришту/ Úјvidéki Színház-у обележиће гости из европских престоница: ТРИО АФИУМ из Печуја, КАРАГЕОРГИЕВ КВАРТЕТ из Пловдива и GROSSMÜTTERCHEN HATZ & KLOK  из Санкт Пелтена.

Сарадња Фондације „Нови Сад 2021“ и Културног центра Новог Сада огледа се у едукативно-афирмативном приступу, интернационализацији и промоцији младих новосадских музичара и њихових колега из других Европских престоница културе. Ово је уједно и начин да се истакне неопходност и важност  сарадње Фондације с институцијама културе и допринос у подизању капацитета тих институција кроз програмско оснаживање и изграђивање публике. Поред тога, за Фондацију је од изузетне важности и стварање могућности за афирмацију и промоцију младих уметника на свим пољима, па и на пољу музике. Посебно смо поносни на свој допринос у стварању услова за развој публике представљањем нових узбудљивих градских концертних простора који културне садржаје чине приступачним свима.

Овакав приступ у решавању недостатака на културно-уметничкој сцени нашег града, јесте правац у ком Фондација жели да делује и у будућности. Планови су усмерени на стварање прилика за едукацију и изградњу нових могућности за све, без обзира да ли је реч о организацији, логистици, извођачима и уметницима или публици која ужива. Своје ресурсе и моделе за изградњу капацитета у култури и креативним индустријама, намеравамо да делимо са свим градовима у Србији.

 

.

 

Оставите одговор