Dva konkursa za umetničke rezidencije u Japanu ostaju otvorena

Objavljeno u kategoriji: Uncategorized

Dva konkursa koji obuhvataju umetničke rezidencije u Japanu, ostaju otvorena i dalje za sve zainteresovane umetnike.
Odluka je usledila posle dogovora Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i organizacije „EU Japan Fest“ koje ih zajednički realizuju, a koje finansira „EU Japan Fest“.

 

Za konkurs iz oblasti savremene fotografije „Evropski pogledi na Japan/Japan danas“, koji je otvoren početkom februara, rok za prijavu produžen je do 3. aprila 2020. u ponoć.

Odabrani umetnik ili umetnica dobiće priliku da boravi u japanskim prefekturama Osaki ili Naganu između jula 2020. i maja 2021. godine u trajanju od 20 do 25 dana i da na svojstven način, kroz fotografiju, predstavi ličnu percepciju kulture Japana.

Sve informacije o konkursu „Evropski pogledi na Japan/Japan danas“ i prijavni formular možete pronaćiovde.

 

Program razmene umetnika iz Srbije i Japana „Kizuna“ takođe ostaje otvoren za lokalne umetnike, u cilju podsticanja mobilnosti pripadnika novosadske kulturne scene i uspostavljanja saradnje sa japanskim kulturnim organizacijama i umetnicima.
Program razmene „Kizuna“ otvoren je u kontinuitetu, tokom cele godine i ima četiri roka za dostavljanje prijavnih formulara.

Drugi rok za prijavu je 30. april 2020. godine.

Program razmene „Kizuna“ pruža priliku lokalnim umetnicima i kulturnim radnicima da putuju u Japan i kroz studijski i istraživački rad doprinesu programu „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.

Sve informacije u programu razmene „Kizuna“ i prijavni formular možete pronaćiovde.

 

Podsećamo, svi javni konkursi u kulturi planirani u okviru projekta „Novi Sad 2021– Evropska prestonica kulture“, a koji su trenutno stopirani zbog situacije sa virusom COVID 19, biće raspisani, kada situacija to bude dozvoljavala. Obaveštenje o tome blagovremeno će biti objavljeno na zvaničnom sajtu „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i na društvenim mrežama.

Ostavite odgovor