Два конкурса за уметничке резиденције у Јапану остају отворена

Објављено у категорији: Вести

Два конкурса који обухватају уметничке резиденције у Јапану, остају отворена и даље за све заинтересоване уметнике.
Одлука је уследила после договора Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и организације „ЕУ Јапан Фест“ које их заједнички реализују, а које финансира „ЕУ Јапан Фест“.

 

За конкурс из области савремене фотографије „Европски погледи на Јапан/Јапан данас“, који је отворен почетком фебруара, рок за пријаву продужен је до 3. априла 2020. у поноћ.

Одабрани уметник или уметница добиће прилику да борави у јапанским префектурама Осаки или Нагану између јула 2020. и маја 2021. године у трајању од 20 до 25 дана и да на својствен начин, кроз фотографију, представи личну перцепцију културе Јапана.

Све информације о конкурсу „Европски погледи на Јапан/Јапан данас“ и пријавни формулар можете пронаћи овде.

 

Програм размене уметника из Србије и Јапана „Кизуна“ такође остаје отворен за локалне уметнике, у циљу подстицања мобилности припадника новосадске културне сцене и успостављања сарадње са јапанским културним организацијама и уметницима.
Програм размене „Кизуна“ отворен је у континуитету, током целе године и има четири рока за достављање пријавних формулара.

Други рок за пријаву је 30. април 2020. године.

Програм размене „Кизуна“ пружа прилику локалним уметницима и културним радницима да путују у Јапан и кроз студијски и истраживачки рад допринесу програму „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“.

Све информације у програму размене „Кизуна“ и пријавни формулар можете пронаћи овде.

 

Подсећамо, сви јавни конкурси у култури планирани у оквиру пројекта „Нови Сад 2021– Европска престоница културе“, а који су тренутно стопирани због ситуације са вирусом COVID 19, биће расписани, када ситуација то буде дозвољавала. Обавештење о томе благовремено ће бити објављено на званичном сајту „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и на друштвеним мрежама.

Оставите одговор