Реализација пројекта „Држи ме за руку“ – Повезивање села и града кроз уметност

Објављено у категорији: Вести

Пројекат „Држи ме за руку“, који симболизује децентрализацију културе и повезивање града и његових околних места, обухвата скулптуру испред Културне станице Буковац и изложбу уметничких радова у Културној станици Свилара, која ће бити отворена данас, 16. септембра у 18 сати.

Аутор пројекта Душан Савковић, новосадски сликар и вајар, жели да прикаже однос човека и природе. Скулптура је направљена од рециклираног отпада са Фрушке горе. Излагањем скулптуре која представља две руке испружене ка небу, у Буковцу, код Бајк парка и испред културне станице, и приказом исте идеје кроз мултимедијалне радове у Културној станици Свилара, уметник жели да успостави везу између мањих средина и града, кроз уметност и културу.

Изложба ће у Културној станици Свилара бити отворена до 23. септембра.

Организатори моле све посетиоце да се, ради очувања здравља и лепшег и квалитетнијег уживања у културним садржајима, придржавају свих мера. Посетиоци су у обавези да носе заштитне маске на свим догађајима. Контролише се максималан број посетилаца на догађајима, што је тренутно 500 људи и у затвореном и на отвореном простору.

Пројекат „Држи ме за руку“ један је од 42 пројекта који су добили средства на Јавном конкурсу локалним уметницима и удружењима, у оквиру пројекта „Уметници. Сад!“ који има за циљ јачање локалне културне сцене, подизање њених капацитета кроз мрежу културних станица, децентрализација културе и развој публике.

Оставите одговор