Више од 80 волонтера учествује на међународном Волонтерском квизу Европских престоница културе

Објављено у категорији: Вести

Други по реду Волонтерски квиз Европских престоница културе биће одржан онлајн 21. маја у 19 сати, а сви заинтересовани могу га испратити преко Фејсбук странице Мреже координатора волонтерских програма Европских престоница културе.

волонтерски квиз

Овај квиз је резултат заједничког рада чланова неформалне Мреже координатора волонтерских програма Европских престоница културе, који окупља 18 градова бивших, садашњих и будућих престоница културе и чији је Новосадски волонтерски сервис један од поносних оснивача.

Замишљен је као онлајн волонтерска активност која ће окупити више од 80 волонтера из 15 европских земаља. Међународни волонтерски тимови одговараће на питања из познавања градова престоница и опште културе.

Награде које ће тимови имати прилику да добију након квиза су онлајн туристичке туре, часови кувања, али и промо материјали из различитих градова који ће бити послати поштом.

Квиз је специфична форма виртуелне волонтерске размене кроз коју се упознају други градови престонице, волонтери из других градова и креирају се специфични мостови хуманости и солидарности.

Новосадски волонтерски сервис настао је као заједнички пројекат Европске престонице културе и Омладинске престонице Европе.

Оставите одговор