Други „Диван“ о тзв. Кинеској четврти

Објављено у категорији: Вести

Друга јавна расправа на тему развоја тзв. Кинеске четврти под називом „Диван“ одржаће се у уторак, 29. августа, у СКЦ „Фабрика“ са почетком од 11 часова.

Први „Диван“ одржан је 22. августа, а присутнима су том приликом представљени истраживачки процеси који су претходили почетку дијалога, односно, резултати анкетног истраживања грађана од стране „Ninamedia Research“ и мапирања простора од стране тзв. Кинеске четврти у појединачним разговорима са тренутним закупцима.
У отвореном разговору закључено је да тренутно највише недостају предлози релевантних струковних удружења када је у питању идејно решење за тзв. Кинеску четврт, док истовремено грађани самостално показују иницијативу и заинтересованост за ревитализацију и предложено решење креативног дистрикта.
Дивану ће присуствовати чланови Градске управе и релевантних установа културе, представници медија, као и сви заинтересовани актери у култури и широј јавности.
Део фазе грађења дијалога са стручном јавношћу јесте и Форум за културу, инициран од стране Градске управе за културу, који ће уследити 31. августа.
За све који нису у могућности да присуствују „Дивану“, Фондација „Нови Сад 2021“ обезбедила је пренос уживо путем своје Фејсбук странице.

Оставите одговор