ДИВАН – Шетње кроз наслеђе

Објављено у категорији: Вести

Наредни Диван Фондације „Нови Сад 2021“ одржава се 8. јуна у 18 часова у Улици Саве Вуковића 21 (двориште куће у Алмашком крају). Овај сусрет биће посвећен теми „Шетње кроз наслеђе“.

Како је кренула иницијатива за шетње кроз наслеђе у северном Марсеју? Ко је све укључен и како је текао процес активирања грађана? Који су принципи функционисања једне Бед&Бреакфаст кооперативе? Шта од шетњи постоји код нас и како оне могу да заживе? Шта су препреке у овим процесима и како их превазићи?

Ово су само нека од питања која ће бити покренута на наредном Дивану за који је један од повода и представљање резултата започетог пројекта „Шетње кроз наслеђе“ Фондације „Нови Сад 2021“ као и приказивање примера активности које су покренуте и реализоване од стране наших суграђана.

На предстојећем Дивану говориће из искуства:
Виргиние Ломбард, активна чланица кооперативе ’Хôтел ду Норд’ из Марсеја и организаторка шетњи кроз наслеђе
Катарина Дајч, председница Удружења „Сценаториа“, организаторка шетњи кроз Подграђе
Вишња Кисић, генерална секретарка удружења „Европа Ностра Србија“

Модераторка дијалога је Виолета Ђерковић, чланица Удружења „Алмашани“.

Уколико сте заинтересовани да нам се придружите на предстојећем Дивану, присуство потврдите пријавом путем формулара.

Учесници Дивана ће се, такође, упознати и са различитим начинима интерпретације наслеђа, да би жељени резултат покретања теме овог Дивана био, заправо, покретање суграђана да сами осмисле активности којима би могли да причају причу о свом граду или делу Новог Сада који посебно воле.
Непосредно учешће грађана у представљању наслеђа један је од главних принципа на којима се заснивају активности пројекта „Шетње кроз наслеђе“.

Оставите одговор