Волонтери као виртуелни водичи кроз градове – престонице културе

Објављено у категорији: Вести

Волонтери као виртуелни водичи кроз свој град – то је идеја онлајн пројекта „Discover my city“ који ће бити реализован у суботу, 28. новембра од 18 часова, путем Zoom платформе.

Discover my city

Циклус представљања градова из различитих перспектива домаћих и страних волонтера отворио је у септембру ирски Галвеј, а сада је дошао на ред и Нови Сад о ком ће говорити четворо волонтера из различитих углова – Лила, волонтерка из Француске која живи у Новом Саду, Никола, волонтер Новосадског волонтерског сервиса и студент Природно математичког факултета, као и Мартина и Душан, волонтери, тренутно ангажовани у Америчком кутку и Културној станици Еђшег.

Придружите се и ви откривању Новог Сада на Zoom платформи и упознајте град на другачији начин кликом на линк.

„Discover my city“ је волонтерска размена у онлајн простору која има више циљева: оснаживање младих за јавни наступ, промоција градова, подстицање волонтера на размене и долазак у градове – европске престонице културе које представљају, вежбање страног језика и повезивање са волонтерима из целе Европе.

Презентација је састављена из два дела: занимљиви подаци о Новом Саду и разговор са учесницима.

Пројекат „Discover my city“ је један од два онлајн пројекта покренута у оквиру неформалне мреже координатора волонтерских програма Европских престоница културе из 15 земаља и 18 европских градова чији је поносни члан и Новосадски волонтерски сервис. Други пројекта је „Sharing your story“ у којој волонтери из различитих градова Европе причају о својим волонтерским искуствима и мотивишу друге да се укључе у волонтерске авантуре на локалном и међународном нивоу. У оквиру тог пројекта, почетком октобра представила се наша Бојана Крговић.

Мрежа координатора покренута је почетком марта ове године са циљем да се на једном месту размењују искуства у раду са волонтерима, припремају заједнички предлози пројеката, решавају дилеме у волонтерском менаџменту и креира заједнички простор за промоцију волонтирања у култури.

Оставите одговор