Деманти на вест у медијима у вези са Отвореним писмом Саше Магазиновића

Објављено у категорији: Вести

Желели бисмо да демантујемо натписе у медијима да је слика „Магдалена“, за коју смо из медија и добили информацију да је „дјело Ђоке Мазалића које је украдено у БиХ“ те да је „у власништву колекционара из Новог Сада“ у плану да буде изложена приликом отварања пројекта Нови Сад – Европска престоница културе.

Приказ овог дела и поменута изложба никада нису били део апликационе књиге нити иједног програмског плана пројекта, а Фондација Нови Сад 2021- Европска престоница културе нема, нити је икада имала икакве везе са платформом за дигитализацију у оквиру које се, по наводима медија, налази и приказ овог уметничког дела.

Претходни организациони одбор кандидатуре за Европску престоницу је такође имао свој сопствени план дигитализације који нема везе са сајтом за дигитализацију поменутим у овом тексту. Логотип који је присутан на том сајту потиче из периода кандидатуре за Европску престоницу културе из 2014. године, док је у међувремену у потпуности промењено руководство пројекта, као и програмска и апликациона књига, која је и донела Новом Саду титулу културне престонице.

Тим испред пројекта Нови Сад – Европска престоница културе од добијања титуле гради капацитете за 2022. годину када ће, на основу предлога Европске комисије, Нови Сад понети титулу културне престонице. Своју репутацију засновали смо на достојанственом раду и активностима којим желимо да у Србији, региону и свету пренесемо позитивну слику о културним праксама у граду, развијајући нове пројекте, покрећући нове процесе и нове просторе за културу, уз жељу да пружимо ослонац и подршку установама културе и ванинституционалној уметничкој сцени да расте и развија се.

Све информације везане за пројекат Нови Сад – Европска престоница културе доступне су на сајту пројекта, а прес служба фондације отворена ја за све додатне информације везане за ово или било које друго питање о раду тима иза овог пројекта.

Оставите одговор