Данас од 18 часова пренос проглашења победника ЕПК2021!

Објављено у категорији: Вести

Данас од 18 часова сви посетиоци званичне Фацебоок странице Нови Сад 2021, која се налази на овом линку, моћи ће да прате пренос уживо проглашења победника Европске престонице културе за 2021. годину!

Делегација пројекта Нови Сад 2021 у саставу: Немања Миленковић, Дарко Полић, Весна Латиновић, Милица Рашковић, Лазар Јованов, Вук Радуловић, Момчило Бајац и Тијана Палковљевић, данас у Бриселу усмено представљају апликацију Новог Сада са темом ,,За нове мостове“. Након презентације Новог Сада, али и Херцег Новог, с којим је војвођански град у финалу, Панел независних експерата донеће одлуку о победнику.

Европска престоница културе установљена је како би се нагласило богатство и различитост европских култура, ојачале културне везе међу Европљанима, спојили људи из различитих европских земаља, упознале друге културе, промовисало узајамно разумевање и ојачао осећај европејства. За 2021. биће проглашено укупно три престонице културе, две из и једна међу градовима ван Европске Уније, а за сад је познато име само једног града победника – Темишвара.

Оставите одговор