Danas od 18 časova prenos proglašenja pobednika EPK2021!

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Danas od 18 časova svi posetioci zvanične Facebook stranice Novi Sad 2021, koja se nalazi na ovom linku, moći će da prate prenos uživo proglašenja pobednika Evropske prestonice kulture za 2021. godinu!

Delegacija projekta Novi Sad 2021 u sastavu: Nemanja Milenković, Darko Polić, Vesna Latinović, Milica Rašković, Lazar Jovanov, Vuk Radulović, Momčilo Bajac i Tijana Palkovljević, danas u Briselu usmeno predstavljaju aplikaciju Novog Sada sa temom ,,Za nove mostove“. Nakon prezentacije Novog Sada, ali i Herceg Novog, s kojim je vojvođanski grad u finalu, Panel nezavisnih eksperata doneće odluku o pobedniku.

Evropska prestonica kulture ustanovljena je kako bi se naglasilo bogatstvo i različitost evropskih kultura, ojačale kulturne veze među Evropljanima, spojili ljudi iz različitih evropskih zemalja, upoznale druge kulture, promovisalo uzajamno razumevanje i ojačao osećaj evropejstva. Za 2021. biće proglašeno ukupno tri prestonice kulture, dve iz i jedna među gradovima van Evropske Unije, a za sad je poznato ime samo jednog grada pobednika – Temišvara.

Ostavite odgovor