Циклус фотографија „КултТура 365 дана“

Објављено у категорији: Вести

У оквиру кандидатуре Новог Сада за Европску престоницу културе, од 1. фебруара, дана Града, на инстаграм профилу Нови Сад 2021 (https://www.instagram.com/novisad_2021) биће започет циклус фотографија „КултТура 365”. Пројекат ће бити реализован у сарадњи са новосадским фотографом Александром Милутиновићем.

Novi Sad 2021

Познат Новосађанима по фотографијама „Нови Сад кроз објектив 365 дана” које презентује путем друштвених мрежа, Александар на јединствен и посебан начин приказује наш град истичући оно најлепше у њему. „Фотографија је моја љубав и страст, уосталом као и мој град. Зато сам их и спојио. Овим пројектом сам желео да кроз фотографску туру у наредних годину дана прикажем све оно што је важно и шта чини културу као начин живота. Надам се да ће то бити само још један од доприноса да, после успешног уласка у финале, наш Нови Сад коначно освоји престижну титулу Европске престонице културе 2021. године“ истако је Александар Милутиновић.

Novi Sad 2021

Циклус фотографија „Култтура 365” пратиће културни живот Новог Сада и сву његову шароликост. Циљ уметника и овог пројекта је да укаже на разнолик културни живот града, као и да на специфичан начин истакне оно најлепше у њему. Захваљујући друштвеним мрежама, као стандарду данашње комуникације, жеља је да те фотографије види шта већи број људи, како у Србији, тако и у иностранству.

Novi Sad 2021

„Од 365 фотографија које ће се представити најширој јавности, верујем да ће се издвојити и неке култне које ће постати заштитни знак и саме кандидатуре са циљем да Новосађани постану још поноснији на свој град, а сви остали да пожеле да дођу и врате се у њега”, изјавио је Немања Миленковић, председник организационог одбора кандидатуре Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године.

Novi Sad 2021

Прву фотографију на инстаграм профилу можете да видети у понедаљак 1. фебруара и тако сваког дана у наредних 365 дана.

Оставите одговор