Промоција књиге „Бунт деце социјализма” Душана Весића у петак у Свилари

Објављено у категорији: Вести

У петак, 21. августа од 20 сати у Културној станици Свилара биће одржана промоција књиге „Бунт деце социјализма“ Душана Весића.

Разговор о књизи публика ће имати прилику да испрати онлајн, путем Фејсбук странице Студентског културног центра Новог Сада. Пренос ће бити емитован и на Фејсбук страницама Културних станица и Културне станице Свилара. Поред аутора, на промоцији књиге говориће и Ненад Бараковић, Богица Мијатовић и Јован Гверо.

бунт деце социјализма

Књигом „Бунт деце социјализма“ о првој генерацији бендова новог таласа Душан Весић заокружује трилогију о најважнијим моментима југословенске рок културе. Ова књига прва је системска, детаљна прича о овом периоду, неумољива хроника писана карактеристичним Весићевим стилом који Бранимир Штулић пореди са борхесовским, уз обиље занимљивих и мање познатих података.

„Ова књига је, дакле, неминовно мој доживљај тог времена, али сам дао све од себе да она не личи на некакву моју личну фикцију. Желео сам да читалац добије јасне слике о ликовима и делу. И односима о људима. Много је више о односима међу људима него у детаљима, поготово је мало тога у списковима“, рекао је Весић у Уводној речи књиге.

Весић је овде присутан у двострукој улози: он је у исто време непосредни посматрач који је из близине пратио нови талас током његовог настанка, врхунца и гашења, а уједно и пажљиви и одмерени хроничар који с временске, али не и емотивне дистанце дочарава, оживљава и приближава културну епоху прецизно и живописно. Онима пак који то време не памте ова књига ће у неколико потеза пера показати зашто се о том периоду говори и невероватних четрдесет година касније. Нови талас? Као да је био јуче!

Душан Весић рођен је у Београду 1959. године. Сматрају га једним од најважнијих рок новинара Југославије у периоду од 1980. до 1990. године. Писао је за готово све релевантне новине и часописе тог времена промовишући рок културу. Био је уредник за домаћу сцену у часописима „Рок“ и „Поп Рок“.

Био је директор фестивала забавне музике „Београдски шлагер – Менаџер“. Од 1996. године бави се видео – продукцијом . Аутор је култног документарног телевизијског серијала „Роковник“, као и ТВ серије и филма „ЕКВ – Као да је било некад“. Живи у Београду и Пули.

Оставите одговор