Графичка новела – окосница овогодишњег „Бункер феста”

Објављено у категорији: Вести

Овогодишње 16. издање „Бункер феста”, под називом „Момци из гараже“ биће одржано 14. и 15. новембра у Културној станици Еђшег. Посвећен је графичкој новели, као специфичном жанру, који се све чешће појављује у издаваштву, како у свету, тако и код нас. Љубитељи стрипа и графичких новела биће у прилици да испрате изложбе, разговоре са ауторима и издавачима, али и да купе омиљена издања на берзи стрипа.

Графичка новела није илустрована књига, ни стрип, већ специфичан род на чији наратив подједнако утичу и визуелни и текстуални материјал. У издавачкој пракси, посебно се развила код француско – белгијских издавача, а данас је прихваћена и утемељан код свих развијенијих издавачких култура.

Детаљан програм „Бункер феста“, можете пронаћи на сајту Културних станица.

Пројекат „Бункер фест“ један је од 42 пројекта који је добио средства на Јавном конкурсу, у оквиру пројекта „Уметници. Сад!“ који има за циљ јачање локалне културне сцене, подизање њених капацитета кроз мрежу културних станица, децентрализација културе и јачање публике.

Организатори моле све посетиоце да се, ради очувања здравља и лепшег и квалитетнијег уживања у културним садржајима, придржавају свих мера. Посетиоци су у обавези да носе заштитне маске на свим догађајима. Контролише се максималан број људи у затвореном простору. Организатор задржава право измене одржавања програма и формата догађаја у случају промене епидемиолошких мера.

Оставите одговор