Изложба „Art Body Art – Релације тела” у Свилари

Објављено у категорији: Вести

У уторак, 11. августа биће отворена изложба „Art Body Art – Релације тела“ у Свилари, у организацији СУЛУВ-а. Овај уметнички догађај реализује се кроз програм Нових уметничких пракси СМИЦ.

Изложба представља уводни догађај/изложбу пројекта Art Body Art, који је планиран кроз више активности, а на њој ће се представити аутори млађе генерације, студенти чији радови одговарају на тему тела као покретне форме. Подржавајући уметничке изразе који заступају експериментални приступ у уметничком делу, пројекат отвара поље за медијске инсталације и просторна решења који на циљан начин преносе комплексне садржаје и омогућавају да се информације доживе.

Истовремено, подстиче се и критичко сагледавање покретачке улоге технологије у настајању нових уметничких форми. Отварање изложбе публика може да погледа онлајн, 11. августа у 20 часова путем Фејсбук странице Културне станице Свилара.

У фокусу пројекта је покретна форма, односно уметничко дело (објекат, аудио-видео инсталација…) у формату који је у просторно-временском смислу и опсегу дефинисан. Конципирани радови се ослањају на мултимадијалне уметничке дисциплине, истраживачко-експерименталног карактера, које кореспондирају у областима визуелних технологија, електронике, генеративне уметности, интеракције, покрета, светла, звука и осталих процеса дигиталних мултифункција.

Циљ је да сваки рад нешто ради, и отвара низ тема, захтева учешће посматрача, а заузимајући и физички и виртуелни простор радови формирају један хибридни простор у којем је омогућена активна интеракција публике и уметничког дела.

Аутори и учесници овог пројекта су: Теодора Шћепановић, Сара Масникоса, Јелена Бурсаћ, Валентин Варга, Бојана Продановић, Мила Пејић, Александар Сикер, Ивана Јеремић, Дарко Сретић, Дејана Ковачевић, Вања Јанковић, Јован Ранковић, Александар Дангузов, Едвард Wинтерс, Марија Ранковић, Милан Маринковић, Анђела Стојановић, Маја Марковић и Алекса Митровић.

Сарадница (кустос) на пројекту је Теодора Перовић, историчарка и теоретичарка уметности, док је аутор тематског концепта Релације тела у оквиру пројекта „Арт Бодy Арт” и СУЛУВ СМИЦ. покретна форма, др ум. Горан Деспотовски.

Догађај се реализује у оквиру пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе” и програма подршке локалној сцени „Уметници.Сад!, чији је партнер компанија „Меркатор С”.

Оставите одговор