Арс Електроника отвара врата уметницима из Србије у оквиру павиљона на Калеидоскопу културе

Објављено у категорији: Вести

Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе“ позива појединце или групе уметника, компаније, факултете и друге институције које делују у области нових ликовних медија и савремених уметничких пракси да се пријаве на Jавни конкурс за излагање на националном павиљону Арс Електронике, који ће бити реализован у оквиру Калеидоскопа културе 2021. године. Рок за пријаву на конкурс је 6. јул 2021.

Победнички рад би требало да буде од националног значаја у виду приказа и грађења капацитета српског уметничког израза, док отвореном конкурсу кредибилитет даје институт Арс Електроника који представља најпрестижнију европску институцију за развој и експеримент на пољу трансмедијске уметности и нових ликовних медија.

Павиљон Арс Електронике биће смештен у објекту 11, у Креативном дистрикту, на Великом Лиману. Целокупни објекат треба да буде искоришћен и инкорпориран као дело. Према пропозицијама конкурса, рад мора да буде у домену нових ликовних медија и савремених уметничких пракси у виду интерактивне инсталације, креативног кодирања, дигиталне уметности, видео-арта и мапинга, скулптуре у проширеном простору, аугментоване реалности, виртуелне реалности, генерисане уметности, анимације, ефемерне архитектуре, трансмедијалне уметности, мехатронике и других експерименталних уметничких медијума.

Пред учесницима конкурса је задатак да ураде и предају идејна решења за излагање на националном павиљону на основу ког ће бити расписана набавка за услугу реализације одабраног идејног решења. Конкурсни рад садржи једно решење, а варијанте решења нису дозвољене.

Предаја конкурсног рада је путем Портала јавних набавки у складу са детаљним упутствима за правилно именовање докумената. Сви учесници су обавезни да у оквиру конкурса доставе одговарајућу документацију, коју можете пронаћи на сајту пројекта Нови Сад – Европска престоница културе.

Право учешћа на конкурсу имају сва заинтересована физичка и правна лица, самостални уметници, уметничке групе, радници у ИТ сектору, културни радници и лица која самостално обављају уметничку или другу делатност у области културе и уметничког стваралаштва, ИТ индустрије и друго.

Уколико заинтересовани имају недоумице везане за конкурс, одговоре могу да потраже у сегменту за питања и одговоре за конкурс Арс Електронике, а сва остала питања до 29. јуна могу да поставе у сегменту питања/одговори на порталу јавних набавки или на мејл info@ns2021.rs, док ће се резултати конкурса знати 12. јула 2021.

Оставите одговор