Амира Медуњанин у Новом Саду у оквиру пројекта „На раскрсници путева”

Објављено у категорији: Вести

У петак 14. децембра, у 20 часова, у Српском народном позоришту, на сцени Јован Ђорђевић биће одржан концерт на којем ће се први пут новосадској публици заједно представити позната етно дива Амира Медуњанин (БиХ) и Војвођански симфонијски оркестар (Србија) уз диригентску пратњу Алана Бјелинског (Хрватска), изводећи севдах и класичну музику.

Концерт у оквиру пројекта „На раскрсници путева” реализују Музичка омладина Новог Сада и Војвођански симфонијски оркестар уз подршку Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе”.

Овај музички спектакл креиран је са циљем да уз посредовање музике помогне успостављању нових односа и учвршћивању постојеће сарадње на регионалној уметничкој сцени. Представљањем уметника који негују посебан однос према традицији и који долазе са различитих простора бивших југословенских република, реализатори пројекта настоје да допринесу популаризацији висококвалитетне музике стављајући акценат, с једне стране на традиоционалан етно звук, а с друге на иновативне могућности интерпретације наслеђа и рад са публиком.

Пројекат „На раскрсници путева” део је апликационе књиге којом је Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе” освојила ову престижну титулу, а концерт својеврсна најава узбудљивих новогодишњих дешавања која Новосађане тек очекују.

Оставите одговор