Al Jazeera Balkans: Evropska prijestolnica kulture – Novom Sadu se otvara kapija novih mogućnosti

Objavljeno u kategoriji: Aktuelno

Titula Evropska prestonica kulture, koju je u oktobru 2016. osvojio Novi Sad za 2021. godinu, i dalje privlači pažnju svetskih kulturnih radnika i medija u zemlji i regionu.

Tako je nedavno u Novom Sadu boravio gospodin Šudži Kogi, generalni sekretar Komiteta EU-Japan fest, odnosno fondacije koja gotovo od samog početka učestvuje u projektima Evropska prestonica kulture. A ovih dana na sajtu informativnog kanala Al Jazeera Balkans objavljen je intervju koji je sa gospodinom Šudžijem Kogijem uradila novinarka Nataša Gvozdenović, pozorišna kritičarka i novinarka Prvog radijskog programa RTV-a, koja piše za časopise i portale koji se bave teatrologijom i teatarskom kritikom u regionu.

Foto: Al Jazeera Balkans

 

Gospodin Šudži Kogi, između ostalog, u intervju ističe da umetnost ne poznaje granice i u tome leži njena moć, a da se nakon osvajanja titule Evropska prijestolnica kulture, Novom Sadu otvara kapija novih mogućnosti.

– Mi zapravo podržavamo one projekte koje podržava Novi Sad kao Evropska prestonica kulture. Zato ne smatram mudrim da govorimo o budžetu kao o nečem što je na prvom mestu. Iz prostog razloga što iz iskustva znam gradove koji su imali velike budžete, ali nisu izveli dobre projekte. Važno je imati jasnu viziju, bez toga ne možete uraditi ništa – izjavio je Kogi.

Ceo intervju Šudžija Kogija, generalnog sekretara Komiteta EU–Japan fest možete pročitati na portalu Al Jazeera Balkans.

 

Ostavite odgovor