Al Jazeera Balkans: Европска пријестолница културе – Новом Саду се отвара капија нових могућности

Објављено у категорији: Актуелно

Титула Европска престоница културе, коју је у октобру 2016. освојио Нови Сад за 2021. годину, и даље привлачи пажњу светских културних радника и медија у земљи и региону.

Тако је недавно у Новом Саду боравио господин Шуџи Коги, генерални секретар Комитета ЕУ-Јапан фест, односно фондације која готово од самог почетка учествује у пројектима Европска престоница културе. А ових дана на сајту информативног канала Al Jazeera Balkans објављен је интервју који је са господином Шуџијем Когијем урадила новинарка Наташа Гвозденовић, позоришна критичарка и новинарка Првог радијског програма РТВ-а, која пише за часописе и портале који се баве театрологијом и театарском критиком у региону.

Фото: Al Jazeera Balkans

 

Господин Шуџи Коги, између осталог, у интервју истиче да уметност не познаје границе и у томе лежи њена моћ, а да се након освајања титуле Европска пријестолница културе, Новом Саду отвара капија нових могућности.

– Ми заправо подржавамо оне пројекте које подржава Нови Сад као Европска престоница културе. Зато не сматрам мудрим да говоримо о буџету као о нечем што је на првом месту. Из простог разлога што из искуства знам градове који су имали велике буџете, али нису извели добре пројекте. Важно је имати јасну визију, без тога не можете урадити ништа – изјавио је Коги.

Цео интервју Шуџија Когија, генералног секретара Комитета ЕУ–Јапан фест можете прочитати на порталу Al Jazeera Balkans.

 

Оставите одговор