ВР шетње уз мултимедијалног уметника Аделина Швајцера

Објављено у категорији: Вести

Шта је техно шаманизам? То ће нам овог викенда, 16. и 17. новембра, открити мултимедијални уметник Аделин Швајцер у оквиру својих ВР шетњи.

Перформанс је замишљен као интерактивни, у ком је неопходно учешће публике, траје око 50 минута и у њему може учествовати око 5 особа. Замишљен је као пут који учесници треба да пређу, док их води ОН, а прати МЕТА. Учесници треба да се појаве на одређеном месту, у одређено време. Ту ће их дочекати асистент који ће им дати основне инструкције и довести их до МЕТЕ. Он ће им дати неопходну опрему – наочаре за проширену стварност и слушалице, које ће током перформанса, постати њихови вештачки чулни органи.
У суботу термин је 14 часова, а остала су још три слободна места.
У недељу термини су следећи:
– 10 часова
– 11.15 часова
– 14 часова
– 15.15 часова
Место састанка је Startit Centar (Мирослава Антића 2).
Мејл адреса за пријављивање је: international@ns2021.rs 

Перформанс је део пројекта #ALPHALOOP на ком су заједно радили Аделин Швајцер и колектив Каркатаг.
#ALPHALOOP је пројекат који се бави темом сакралног кроз призму техно-шаманских пракси, које настоје показати да заоштрени дуализам између природе и технологије заправо не постоји, јер не постоји структурална разлика између компјутера и „природних“ манифестација стварности.
Резиденција се одвија у оквиру програма Novembre Numérique, а реализована је захваљујући подршци пројекта „Нови Сад 2021“ и програма Eunic Air.

One Response to “ВР шетње уз мултимедијалног уметника Аделина Швајцера”

Оставите одговор