Novi Sad postavlja nove standarde u arhitekturi kroz projekat „Nova mesta”, a u sklopu priprema za titulu Evropske prestonice kulture. Danas otvoreno za građane, novo mesto na Detelinari u Rumenačkoj ulici, još jedno je od ukupno 36 komšijskih prostora u čije uređenje su uključeni građani i arhitektonska struka.

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ ugostila je studente osnovnih studija Fakulteta dramskih umetnosti sa katedre za Menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture i master studente Univerziteta umetnosti u Beogradu sa UNESKO katedre za kulturnu politiku i menadžment.

Ukoliko volite da stičete različita znanja i veštine, nova iskustva, ukoliko želite da doprinesete zajednici i aktivno se uključite u kreiranje boljeg i kvalitetnijeg društva – budite deo volonterskog tima Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“. Poziv je otvoren do 1. decembra 2021. godine, a svi zainteresovani se mogu prijaviti na zvaničnoj stranici...

Još osam dana je ostalo za prijavu na Javni konkurs za finansijsku podršku lokalnim umetnicima i radnicima u kulturi za realizaciju studijskog i istraživačkog putovanja u Japan, koji je raspisala Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” u saradnji sa organizacijom EU – Japan fest iz Tokija. Rok za dostavljanje prijavnih formulara je 30. april.