Нове шансе за младе: волонтерски програм у Румунији

Објављено у категорији: Uncategorized

Фондација ’’Нови Сад 2021’’ позива младе да се пријаве за волонтерски рад током Позоришног фестивала у румунском граду Сибињу, почетком јуна.

Прилика за волонтирање на овом Међународном позоришном фестивалу, јединствена је шанса за младе да стекну искуства, познанства и референце. Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ у сарадњи са Међународним позоришним фестивалом у Сибињу (Румунија) позива заинтересоване да се пријаве на волонтерски програм који овај фестивал организује од 2007. године када је био Европска престоница културе.

Јубиларно 25. издање Међународног позоришног фестивала у Сибињу на тему СТРАСТ, одржава се у периоду од 8. до 17. јуна 2018. године. Фестивал има велико искуство у раду са волонтерима, а треба напоменути да их је прошле године било чак 524, од којих чак 32 интернационална волонтера. Мотив да се пријавите можете пронаћи у шанси да видите како изнутра функционише један од најузбудљивијих  међународних фестивала сценских уметности; да будете део младог и динамичног организационог тима; да будете активни у међународном окружењу; да радите послове у којима сте вешти и добијете све повластице волонтера: међународну обуку, сертификат, мајицу :)… Имена међународних волонтера биће објављена у званичној програмској књижици фестивала. Покривени су сви трошкови превоза и боравка.

 

Ко може да се пријави? Волонтери могу бити сви они који су пунолетни држављани Републике Србије са пребивалиштем у Новом Саду и који могу да издвоје време од 31. маја до 20. јуна 2018. године да бораве у Сибињу. Потребно је да говорите енглески језик, ради споразумевања у међународном окружењу. Потребно је волонтерско искуство у сценским уметностима.

Шта је потребно за пријаву? Уколико сте заинтересовани, пошаљите на ЕНГЛЕСКОМ језику кратко писмо о заинтересованости, своју биографију и једну портрет фотографију на адресу milica.vukadinovic@ns2021.rs најкасније до петка, 9. фебруара 2018. године.

Најбољи кандидати биће позвани на скајп састанак са организаторима Фестивала крајем фебруара, 2018. године.

Више о фестивалу

 

Оставите одговор