Шетња кроз наслеђе: Скупштина Војводине поново отвара врата, крајем јула и Музеј зеца

Објављено у категорији: Вести

Завирите у зграду Скупштине АП Војводине и сазнајте због чега је она значајно модернистичко наслеђе у оквиру треће Шетње кроз Скупштину која је заказана за 8. јул у 16 часова.

Сви заинтересовани могу да се пријаве на: http://bit.ly/skupstinasetnje3 

Уз стручно вођење посетиоци ће имати прилику да обиђу просторије Скупштине уз причу о њеном историјату по питању архитектуре и да сазнају због чега је била међу најмодернијим зградама у време када је изграђена.

Прве две Шетње кроз Скупштину Војводине одржане су крајем маја и почетком јуна у оквиру програмске платформе „Будућност Европе“ коју је покренуо „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, а у плану је да те шетње од септембра буду редовне.

Шетње кроз Музеј зеца
Кратак увод у историју дела Петроварадина у коме се налази Музеј зеца (Косте Нађа 30), обилазак музеја и представљање збирке, дегустација зечијег вина и зечијих колача, предавање о важности приватних колекција и туристичким могућностима приватних музеја – то ће обухватити Шетње кроз Музеј зеца које ће бити организоване 20. и 27. јула од 17 до 19 часова. Улаз је слободан.

Музеј зеца је уметнички пројекат Николе Џафа на ком ради скоро две деценије, са циљем настанка приватног музеја, који још увек, према Закону, није могуће основати. Колекција тренутно броји око две хиљаде предмета, али ће бити изложен само један њен део.
Кроз симбол зеца изложба говори о уметности, развијању еколошке свести, друштвеном ангажману, чиме указује на све мане и болести друштва.

Оставите одговор