Nove šanse za mlade: volonterski program u Rumuniji

Objavljeno u kategoriji: Uncategorized

Fondacija ’’Novi Sad 2021’’ poziva mlade da se prijave za volonterski rad tokom Pozorišnog festivala u rumunskom gradu Sibinju, početkom juna.

Prilika za volontiranje na ovom Međunarodnom pozorišnom festivalu, jedinstvena je šansa za mlade da steknu iskustva, poznanstva i reference. Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ u saradnji sa Međunarodnim pozorišnim festivalom u Sibinju (Rumunija) poziva zainteresovane da se prijave na volonterski program koji ovaj festival organizuje od 2007. godine kada je bio Evropska prestonica kulture.

Jubilarno 25. izdanje Međunarodnog pozorišnog festivala u Sibinju na temu STRAST, održava se u periodu od 8. do 17. juna 2018. godine. Festival ima veliko iskustvo u radu sa volonterima, a treba napomenuti da ih je prošle godine bilo čak 524, od kojih čak 32 internacionalna volontera. Motiv da se prijavite možete pronaći u šansi da vidite kako iznutra funkcioniše jedan od najuzbudljivijih  međunarodnih festivala scenskih umetnosti; da budete deo mladog i dinamičnog organizacionog tima; da budete aktivni u međunarodnom okruženju; da radite poslove u kojima ste vešti i dobijete sve povlastice volontera: međunarodnu obuku, sertifikat, majicu :)… Imena međunarodnih volontera biće objavljena u zvaničnoj programskoj knjižici festivala. Pokriveni su svi troškovi prevoza i boravka.

 

Ko može da se prijavi? Volonteri mogu biti svi oni koji su punoletni državljani Republike Srbije sa prebivalištem u Novom Sadu i koji mogu da izdvoje vreme od 31. maja do 20. juna 2018. godine da borave u Sibinju. Potrebno je da govorite engleski jezik, radi sporazumevanja u međunarodnom okruženju. Potrebno je volontersko iskustvo u scenskim umetnostima.

Šta je potrebno za prijavu? Ukoliko ste zainteresovani, pošaljite na ENGLESKOM jeziku kratko pismo o zainteresovanosti, svoju biografiju i jednu portret fotografiju na adresu milica.vukadinovic@ns2021.rs najkasnije do petka, 9. februara 2018. godine.

Najbolji kandidati biće pozvani na skajp sastanak sa organizatorima Festivala krajem februara, 2018. godine.

Više o festivalu

 

Ostavite odgovor