Културна сцена Новог Сада представљена у Токију

Објављено у категорији: Вести

Директор Фондације „Нови Сад 2021“, Немања Миленковић, у Токију је представио наш пројекат, као и богату културну сцену града Новог Сада, на годишњој конференцији Фондације ЕУ – Јапан Фест. Ова Фондација се бави подстицањем културне сарадње између јапанских уметника и културних радника са градовима Европским престоницама културе више од 3 деценије. Презентацији је присуствовало неколико стотина културних радника и уметника из целог Јапана који су заинтересовани за културну сарадњу са уметницима из нашег града.

Европска престоница културе (ЕПК) је један од најсложенијих културних пројеката у чијој реализацији учествују уметници и културни радници из више од 60 градова који су носили ову престижну титулу. Овом приликом, званичници ЕПК градова су боравили у Токију како би се упознали са представницима културне сцене из Јапана и представили своје културне пројекте, с циљем да заједнички раде на развоју културне размене.

Годишња конференција ЕУ – Јапан Феста организује се сваке године у Токију и окупља велики број градова Европских престоница културе и уметника, културних менаџера и других представника културних организација из Јапана. Идеја је да се развијају нова партнерства и културне иницијативе и омогуће квалитетнија и дугорочнијa културна сарадња између Европе и Јапана. Истовремено се ради на развоју пројеката којима ће се локална сцена представити у Европским престоницама културе током година титуле.

Оставите одговор