Гастрономско-музички доживљај за Дoček 2018. на дневној журки на Тргу републике

Објављено у категорији: Вести, Нова година 2018

Велики Дoček 2018. на четири локације и са више од педесет извођача у Новом Саду почеће већ у раним поподневним часовима. Једна од омиљених дестинација Новосађана, Трг републике поред Рибље пијаце, биће претворен у подијум за велику дневну журку која почиње већ у подне, а на којој ће се представити сјајни бендови као што су Гифт, JeuNS, Чичини чворци и многи други. Посетиоце очекује и богата гастрономска понуда чувених новосадских угоститеља и произвођача домаћих вина, ракија и црафт пива. Дневна журка која се не пропушта претходиће одличном музичком програму на Тргу слободе, где ће наступити Плави оркестар, Дарко Рундек и С.А.Р.С, док ће се до раних јутарњих часова плесати у Студију М уз бројне домаће, стране и регионалне техно и реп извођаче као што су Крешо Бенгалка, Џон Аквавива, Кристијан Молнар, Rasheed, Yeah Left и многи други.

Обојена музиком најразличитијих жанрова, бина на Тргу републике угостиће неке од омиљених новосадских извођача. Састав Гифт публици ће представити свој британски рокенрол звук, док ће JeuNS донети несвакидашње тонове афро-попа и музику пуну позитивне енергије, а џез-театар, фјужн, рок и експериментал представиће сјајни Чичини чворци. Резидент бине биће ди-џеј Dirty који ће загрејати посетиоце уз најпрепознатљивије шлагере, а резидент бенд Street meat ће на гитари и виолончелу представити хитове класичне музике и хитове домаћег роцка у свом необичном и оригиналном стилу.

Атмосферу овог трга употпуниће одлична гастрономска понуда, за коју ће бити задужени чувени новосадски угоститељи као што су Дивља кухиња, Тостер бар и многи други, док ће поред примамљивих ритмова музике посетиоци моћи да се угреју и уз домаћа пића која нуде популарне црафт пиваре Razbeerbriga, Збир пивара, Царство пива, домаћа, ракија Крсташица, винарија Аџић и многи други.

На преостале три локације Фондација Нови Сад 2021 као организатор предстојеће новогодишње прославе представиће дочек са најразноврснијим уметничким програмом до сада. Након дневног програма на Тргу републике и дечије Нове године у Дунавском парку, на главном новосадском тргу наступиће великани домаће и регионалне сцене Плави оркестар, Дарко Рундек и С.А.Р.С, док ће у Студију М уживати љубитељи техно и реп музике уз више од 10 домаћих, регионалних и иностраних извођача међу којима су Џон Аквавива, Крешо Бенгалка, Кристијан Молнар, Yeah Left, Rasheed, Александра Дуенде и други. Како је Студио М једина локација са ограниченим капацитетом, једини је догађај у склопу дочека Нове године за који ће се улаз наплаћивати, док је за остале програме у склопу прославе Нове године улаз бесплатан. Улазнице за Студио М у продаји су на продајним местима Гигстикса.

Уметнички концепт дочека предстојеће 2018. године поверен је ауторском тиму редитеља, сценографа, дизајнера светла и видео уметника пред којима је специјалан задатак да Нови Сад у новогодишњој ноћи оживи своје зграде, улице и централне тргове, а премијерно у Србији, специјално за Нови Сад, принц Ђорђе Карађорђевић лично ће дизајнирати ватромет.

Оставите одговор