Zmajeve dečje igre u okviru platforme „Budućnost Evrope“

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Tradicionalne 62. Zmajeve dečje igre počinju danas i trajaće do 9. juna, a ove godine one su deo programske platforme „Budućnost Evrope“.

Zmajeve dečje igre obuhvatiće 110 edukativnih, umetničkih i zabavnih programa za decu, koji će biti organizovani na 30 lokacija u Novom Sadu i okolnim mestima, među kojima je i kulturna stanica Eđšeg, gde će 6. i 7. juna najmlađi Novosađani imati prilike da uživaju na likovnim radionicama „Ilustrujem…..knjigu“ , koja će oba dana početi u 10 sati.

Već danas, povodom otvaranja 62. Zmajevih dečjih igara od 17.30 biće organizovani razgovori o dvema knjigama „Dva i po veka srpske književnosti za decu“ i „(Pre)oblikovanje detinjstva“ koje je napisala Zorana Opačić, dobitnica Nagrade Zmajevih dečijih igara za doprinos popularisanju književnosti za decu.

Nakon toga, u 19 časova biće otvorena izložba „Retro 40“ na kojoj će posetioci imati prilike da vide ilustraciju knjiga za decu. Kulturna stanica Eđšeg biće mesto i promocije novih izdanja za decu „Dvadeset dečijih pesama“ i „Vuče vuče bubo lenja“, što će biti održano 4. juna sa početkom u 12 časova.

Platforma „Budućnost Evrope“ obuhvata i izložbe, festivale, koncerte, pozorišne predstave i brojne druge aktivnosti. U fokusu su deca i mladi, koji imaju prilike da pronađu kulturne sadržaje shodno svojim interesovanjima, ali i da se uključe u kreiranje novih, drugačijih kulturnih sadržaja, da uče o evropskim vrednostima i pokažu na koji način mogu da doprinesu kreiranju autentične kulturne slike grada. U „Budućnost Evrope“ uključeno je više od 40 domaćih i stranih organizacija i kulturnih ustanova. Programi će trajati do 7. juna, a detaljne informacije možete pronaći na adresi: https://bit.ly/2JlW9MY.

Ostavite odgovor