Змајеве дечје игре у оквиру платформе „Будућност Европе“

Објављено у категорији: Вести

Традиционалне 62. Змајеве дечје игре почињу данас и трајаће до 9. јуна, а ове године оне су део програмске платформе „Будућност Европе“.

Змајеве дечје игре обухватиће 110 едукативних, уметничких и забавних програма за децу, који ће бити организовани на 30 локација у Новом Саду и околним местима, међу којима је и културна станица Еђшег, где ће 6. и 7. јуна најмлађи Новосађани имати прилике да уживају на ликовним радионицама „Илуструјем…..књигу“ , која ће оба дана почети у 10 сати.

Већ данас, поводом отварања 62. Змајевих дечјих игара од 17.30 биће организовани разговори о двема књигама „Два и по века српске књижевности за децу“ и „(Пре)обликовање детињства“ које је написала Зорана Опачић, добитница Награде Змајевих дечијих игара за допринос популарисању књижевности за децу.

Након тога, у 19 часова биће отворена изложба „Ретро 40“ на којој ће посетиоци имати прилике да виде илустрацију књига за децу. Културна станица Еђшег биће место и промоције нових издања за децу „Двадесет дечијих песама“ и „Вуче вуче бубо лења“, што ће бити одржано 4. јуна са почетком у 12 часова.

Платформа „Будућност Европе“ обухвата и изложбе, фестивале, концерте, позоришне представе и бројне друге активности. У фокусу су деца и млади, који имају прилике да пронађу културне садржаје сходно својим интересовањима, али и да се укључе у креирање нових, другачијих културних садржаја, да уче о европским вредностима и покажу на који начин могу да допринесу креирању аутентичне културне слике града. У „Будућност Европе“ укључено је више од 40 домаћих и страних организација и културних установа. Програми ће трајати до 7. јуна, а детаљне информације можете пронаћи на адреси: https://bit.ly/2JlW9MY.

Оставите одговор