Затварање Калеидоскопа уз уметност и светлосни спектакл

Објављено у категорији: Вести

Затварање Калеидоскопа културе у Новом Саду биће одржано у суботу, 29. септембра, симболично у 20:21 сат, испред Чешког магацина, у непосредној близини „Кинеске – омладинско креативног полиса“, где је све и почело пре пет недеља.

На затварању ће наступити позната џез и поп певачица Лена Ковачевић чији је актуелни сингл „Cafe“ тренутно један од хитова који обара рекорде слушаности.

Програм затварања употпуниће новосадска уметничка група „Alice in WonderBand“. Техником коришћења тела као инструмента, Марко Дињашки и Ана Врбашки кроз свој несвакидашњи перформанс одушевиће публику како гласом тако и сценским покретом који је свакако јединствен код нас.

Новосађани који буду посетили затварање имаће прилику да чују и гудачки квартет оркестра „Камерата Академика“ који ће извести композицију „Pannonia Boundless” Александре Вребалов. Ова композиција компонована је за Кронос Квартет 1997. године, а дело је коришћено и у филму „Soupirs d’ ame“ канадске редитељке Хелен Дојл у балету „Мали принц“. Шест минута виртуозности која се базира на мотивима ромске музике, извешће Ерне Шван (виолина), Ана Клем Аксентијевић (виола), Владимир Ћуковић (виолина) и Марко Милетић (виолончело).

За љубитеље „тврђег” звука, током 6 минута „Ultraphunk“ употпуниће овај мултимедијални догађај електронском музиком чија је основа јак ритам зачињен мелодичним бас линијама и заразним мелодијама синтисајзера.

Лето културе у облику Калеидоскопа у Новом Саду на корак је од завршног догађаја – динамично затварање Калеидоскопа културе на прави начин ће приказати различитост и разноликост овог града, као и дело културе заједништва будуће Европске престонице културе.

Оставите одговор