Započet jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u okviru EPK2021 – Novi Sad dobija Muzičku i Baletsku školu na Limanu III

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Uskoro će Novi Sad dobiti najsavremeniju Muzičku i Baletsku školu u jugoistočnoj Evropi sa velikom koncertnom dvoranom. Objekat će omogućiti da Muzička i Baletska škola konačno dobije svoj prostor, gradiće se na parceli oivičenoj Bulevarom cara Lazara, ulicama Narodnog fronta, Balzakovom i Šekspirovom. Planirani kapacitet muzičke škole je 1.500 učenika i 200 nastavnika, a baletske 600 učenika u obe smene i 60 nastavnika. Pored toga, u ovoj školi će se školovati muzičari koji će biti deo programa Novi Sad 2021, a deo muzičkog programa održaće se i u novoj dvorani.

Prema projektu, škola će imati skoro 15000 kvadrata, a u okviru nje će se nalaziti i koncertna dvorana sa 400 sedišta.
Nova koncertna dvorana planirana je po najsavremenijim principima akustike, gde površina, zapremina, oblik, geometrija i materijali obezbeđuju vrhunski kvalitet zvuka.

Ovim projektom Grad Novi Sad planirano razvija svoj lokalni koncept i strategiju održivog kulturnog razvoja sa težištem na decentralizaciji kulturnih programa. Kako je jedna od najbitnijih stvari u dobijanju titule Evropske prestonice kulture decentralizacija kulturnih programa, ovo je najočigledniji primer da Novi Sad odlučno ispunjava zahteve na putu dobijanja prestižne titule.

 

Ostavite odgovor