Zahvalnica gradonačelnika Larise

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Tim Novi Sad 2021 dobio je juče zahvalnicu od gradonačelnika grčkog grada Larisa, gospodina Apostolosa Kalogianisa, za podršku koju je dao kandidaturi Larise za titulu Evropske prestonice kulture 2021. On je naglasio da je podrška Novog Sada veoma značajna za njegov grad u procesu kandidature, s obzirom da će zasedanje panela na kome se odlučuje o tome koji grački gradovi idu u finalnu fazu za osvajanje titule, biti održano 24.02. ove godine.

Da podsetimo da je direktor projekta Larisa 2021, George Sarlis, učestvovao na koferenciji podrške kandidaturi Novog Sada za titulu EPK u septembru prošle godine, što je za nas u tom trenutku bilo veoma značajno. Sve bivše, aktuelne i buduće prestonice kulture, kao i kandidati za ovu prestižnu titulu, čine jednu veliku porodicu u kojoj su međusobna podrška, pomoć i saradnja, kao i stečena prijateljstva, najveća tekovina ovog projekta. Samo povezivanjem, umrežavanjem i zajedničkim projektima, građani ovih gradova i Evrope u celini, mogu da unaprede svoje živote ne samo u kulturnom već i u socijalnom i ekonomskom pogledu. Titulom EPK dobijamo šansu i dobar povod da maksimalnim angažovanjem, dobrom voljom i pozitivnom energijom učinimo nešto za sebe i za naš Novi Sad.

novisad3

Vanja Vučenović, George Sarlis i Momčilo Bajac

Možem samo iskreno da se nadamo da će ishod panela za Larisu biti pozitivan i da ćemo nastaviti saradnju sa ovim gradom do konačnog osvajanja titule, što ćemo znati do kraja ove godine.

Ostavite odgovor