Захвалница градоначелника Ларисе

Објављено у категорији: Вести

Тим Нови Сад 2021 добио је јуче захвалницу од градоначелника грчког града Лариса, господина Апостолоса Калогианиса, за подршку коју је дао кандидатури Ларисе за титулу Европске престонице културе 2021. Он је нагласио да је подршка Новог Сада веома значајна за његов град у процесу кандидатуре, с обзиром да ће заседање панела на коме се одлучује о томе који грачки градови иду у финалну фазу за освајање титуле, бити одржано 24.02. ове године.

Да подсетимо да је директор пројекта Лариса 2021, Георге Сарлис, учествовао на коференцији подршке кандидатури Новог Сада за титулу ЕПК у септембру прошле године, што је за нас у том тренутку било веома значајно. Све бивше, актуелне и будуће престонице културе, као и кандидати за ову престижну титулу, чине једну велику породицу у којој су међусобна подршка, помоћ и сарадња, као и стечена пријатељства, највећа тековина овог пројекта. Само повезивањем, умрежавањем и заједничким пројектима, грађани ових градова и Европе у целини, могу да унапреде своје животе не само у културном већ и у социјалном и економском погледу. Титулом ЕПК добијамо шансу и добар повод да максималним ангажовањем, добром вољом и позитивном енергијом учинимо нешто за себе и за наш Нови Сад.

novisad3

Вања Вученовић, Георге Сарлис и Момчило Бајац

Можем само искрено да се надамо да ће исход панела за Ларису бити позитиван и да ћемо наставити сарадњу са овим градом до коначног освајања титуле, што ћемо знати до краја ове године.

Оставите одговор