Programeri za Novosađane: Četiri projekta za kulturu

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Onlajn volonterska knjižica, kalendar događaja za kulturnu stanicu Svilara, veb-sajt za Novo kulturno naselje, veb-sajt za Gradsku biblioteku u Novom Sadu projekti su izabrani i realizovani u okviru programa „Programeri za Novosađane“.

Taj društveno odgovorni projekat Vega IT kompanija organizovala je po treći put, kako bi izradom softverskih rešenja poboljšala kvalitet života u Novom Sadu.
Sva udruženja, nevladine organizacije i pojedinci koji su imali nekomercijalne ideje da putem aplikacije, sajta ili programa pomognu razvoju zajednice prijavljivali su svoje predloge koje su građani ocenjivali svojim glasovima na fejsbuk stranici kompanije.

Najbolje plasirane ideje uz nekoliko ideja podržanih od same kompanije realizovane su na Hakatonu prošlog vikenda koji je svečano otvoren u petak 4. oktobra u 18 časova i trajao je neprekidno 48 sati do svečanog zatvaranja u nedelju 6. oktobra u 19. časova kada su predstavljeni rezultati.

Na Hakatonu je više od 100 učesnika radilo 48 sati na 11 projekata. Zajedno sa Vega IT na realizaciji projekata je radilo još 4 IT kompanija i 4 dizajnerskih agencija koje su podržale projekat „Programeri za Novosađane“ sa sve sa jednim ciljem da poboljšaju zajednicu u kojoj živimo.

Rezultati konkursa se mogu videti na sledećem linku.

Ostavite odgovor