Вече барока у Еђшегу

Објављено у категорији: Вести

Амерички барокни виолончелиста Андре Лорен О’Нил одржаће концерт 4. јуна у културној станици Еђшег, са почетком у 20 часова. Улаз је слободан. 

Андре, који је већ више пута одушевио Новосађане својим талентом и широким музичким опусом, сутра ће на виолончелу извести дела истакнутих композитора Габријелија и Баха.

Андре редовно наступа са светски познатим ансамблима, стални је члан „New Trinity Baroque“ барокног ансамбла у Атланти, активно се бави компоновањем, а критичари су за њега рекли да је музичар ког карактерише „снажно и уверљиво схватања барокног стила, чије су технике лаке, док његове изведбе имају сјајан, звонки тон“.

О’Нил свира на оригиналном виолончелу енглеског градитеља Џона Морисона из 1800. године, а користи копију барокног гудала урађеног по моделу енглеског гудала из 1700. године.

Такође неуморно ради на едукацији младе генерације. Држао је мастеркласове и барокне интерпретације на универзитетима Колумбија и Алабами, као и музичком конзерваторијуму Бруклин-Квинс  у држави Њујорк.

Концерт организује Војвођанско удружење за рану музику и Дани барокне музике у Новом Саду у сарадњи са Београдским фестивалом ране музике.

Оставите одговор