Umetnici u gostima: Italijanski umetnik Đanluka Barbadori u Novom Sadu

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Reditelj, glumac, predavač, pedagog Đanluka Barbadori u okviru pograma „Umetnici u gostima“ (Plants AiR) Fondacije „Novi Sad 2021“ održao je niz radionica sa studentima master studija Primenjenog pozorišta Akademija umetnosti u Novom Sadu i polaznicima omladinskog dramskog studija Centar za pozorišna istraživanja.

Tom prilikom koristili su različite vežbe za ravijanje znanja, otkrivanje prostora, vežbe opažanja itd.

Razmena znanja i iskustva među umetnicima, na takvim radionicama od neprocenjivog su značaja što je i osnovni cilj „Plants Air“ programa, Fondacije „Novi Sad 2021“.

Ovaj svetski umetnik i veliki stručnjak iz oblasti pozorišta do sada je režirao više od 110 predstava na kineskom, engleskom, mađarskom, italijanskom, portugalskom, srpskom i špasnkom jeziku . Pored velikog talenta kojim pleni, Đanluka Barbadori pokazuje kroz svoj rad veliku želju da prenese znanje na mlade umetnike, a njegov specifični način komuniciranja sa svetom usmeren je ka mladima koji žive u socijalnom riziku. Pozorišne veštine kojima se služi ističu njegovu potrebu da ljudsku svest podigne na jedan viši nivo.

Ostavite odgovor