Realizovana treća evaluacija za program razmene „Kizuna“

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Fondacija „Novi Sad 2021“ obavila je treću fazu evaluacije u okviru javnog konkursa za finansijsku podršku lokalnim umetnicima i kulturnim radnicima za realizaciju studijskog i istraživačkog putovanja u Japan u okviru programa razmene „Kizuna“.

Ovaj projekat, koji se realizuje u saradnji sa organizacijom „EU–Japan Fest“, posvećen je podsticanju mobilnosti pripadnika novosadske kulturne scene i uspostavljanju saradnje sa japanskim kulturnim organizacijama i umetnicima.

Procedura je sledeća: konkursna komisija od pristiglih prijava odabira projekat i predlaže ga, tj. šalje na potvrdu organizaciji „EU-Japan Fest“, nakon čega se donosi konačna odluka o odabiru kandidata.

Konkursna komisija je, nakon selekcije, odlučila da organizaciji „EU-Japan Fest“ u ovoj fazi predloži projektnu ideju kandidata Branka Kordića.

Ukupan iznos finansijskog granta za realizaciju studijskog putovanja za odabranog kandidata iznosi 100.000 jena.

Podsećamo da je javni poziv za program „Kizuna“ kontinuirano otvoren i da će stručne službe Fondacije „Novi Sad 2021“ nastaviti rad na razvoju predloženih projekata sa svim prijavljenim kandidatima, kako bi kandidatima pružili pomoć pri sastavljanju uspešnih aplikacija.

Ostavite odgovor