Tim riječke prestonice kulture u poseti timu Novi Sad 2021

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Na poziv članova tima „Novi Sad 2021“, naš grad posetio je tim iz Rijeke zaslužan za aplikaciju uz pomoć koje će ovaj grad uskoro biti Evropska prestonica kulture. Tokom 25. i 26. aprila održani su radno-konsultativni sastanci, na kojim je riječki tim predstavio svoj pobednički koncept pod nazivom ,,Luka različitosti„. Članovi tima „Novi Sad 2021“ su nakon ove prezentacije imali i konsultativni deo sastanka, gde su predstavnici iz Rijeke preneli dragocena iskustva u radu na aplikaciji.

 

kolaz1

 

Izvršna koordinatorka projekta iz Rijeke, Irena Kregar Šegota, istakla je da su ,,kapaciteti, kreiranje nove vizije, kao i originalnost projekta – ključne stvari u dobijanju kandidature”. Ona je takođe pomenula i probleme na koje su nailazili tokom rada na aplikaciji, ukazavši na izuzetnu kompleksnost poslova u finalnoj fazi kandidature, u kojoj se Novi Sad nalazi. Projektni tim Evropske prestonice kulture zajedno sa predsednikom Organizacionog odbora Novi Sad 2021, Nemanjom Milenkovićem, posetu Riječana iskoristio je i za razgovor o novosadskoj aplikaciji, ali i tome na koji način je najbolje predstaviti „bid book“ Evropskoj komisiji. Nakon višesatnih konsultacija, novosadski tim Evropske prestonice kulture dobio je informacije koje će biti od velike pomoći u daljem radu, što je bila i ključna ideja posete riječkog tima.

 

kolaz2

 

Ovo je bila prilika da se članovi novosadskog tima Evropske prestonice kulture upoznaju sa izazovima koji su pred njima, i da dobiju odgovore na različita pitanja, kako bi što pre krenuli u finalnu realizaciju projekta. Tokom sastanka, iskazana je obostrana želja za saradnjom, a Riječki tim je predložio i konkretne predloge kako bi se Novi Sad direktno uključio u projektni deo riječkog programa.

 

Ostavite odgovor