Тим ријечке престонице културе у посети тиму Нови Сад 2021

Објављено у категорији: Вести

На позив чланова тима „Нови Сад 2021“, наш град посетио је тим из Ријеке заслужан за апликацију уз помоћ које ће овај град ускоро бити Европска престоница културе. Током 25. и 26. априла одржани су радно-консултативни састанци, на којим је ријечки тим представио свој победнички концепт под називом ,,Лука различитости„. Чланови тима „Нови Сад 2021“ су након ове презентације имали и консултативни део састанка, где су представници из Ријеке пренели драгоцена искуства у раду на апликацији.

 

kolaz1

 

Извршна координаторка пројекта из Ријеке, Ирена Крегар Шегота, истакла је да су ,,капацитети, креирање нове визије, као и оригиналност пројекта – кључне ствари у добијању кандидатуре”. Она је такође поменула и проблеме на које су наилазили током рада на апликацији, указавши на изузетну комплексност послова у финалној фази кандидатуре, у којој се Нови Сад налази. Пројектни тим Европске престонице културе заједно са председником Организационог одбора Нови Сад 2021, Немањом Миленковићем, посету Ријечана искористио је и за разговор о новосадској апликацији, али и томе на који начин је најбоље представити „bid book“ Европској комисији. Након вишесатних консултација, новосадски тим Европске престонице културе добио је информације које ће бити од велике помоћи у даљем раду, што је била и кључна идеја посете ријечког тима.

 

kolaz2

 

Ово је била прилика да се чланови новосадског тима Европске престонице културе упознају са изазовима који су пред њима, и да добију одговоре на различита питања, како би што пре кренули у финалну реализацију пројекта. Током састанка, исказана је обострана жеља за сарадњом, а Ријечки тим је предложио и конкретне предлоге како би се Нови Сад директно укључио у пројектни део ријечког програма.

 

Оставите одговор