Тим Нови Сад 2021 покренуо два кључна културна процеса

Објављено у категорији: Вести

Нови Сад ускоро добија Стратегију културног развоја града.

 

Након више деценија, колико је Нови Сад није имао, а након јавне расправе која је вођена о Нацрту Стратегије културног развоја града од 2016. до 2026. године, овај документ од круцијалног значаја за развој културе у граду, биће пред одборницима Скупштине града почетком септембра.

sastanak

Документ је од 15. јула до 15. августа ове године био доступан јавности, а организоване су и јавне расправе на које су се одазвали бројни актери из културног живота Новог Сада. Захваљујући пројекту кандидатуре Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године, Нови Сад је ушао у решавање бројних недостатака на плану систематског решавања стања. Управо су јавне расправе о Нацрту Стратегије културног развоја показале колико овај документ сматрају важним и представници институција културе, припадници независне сцене и уметници уопште.

Расправе су текле у духу демократије и толеранције и представницима тима за кандидатуру „Нови Сад 2021“ је од изузетног значаја што као један од резултата кандидатуре имамо повезивање свих актера на културној сцени града, јер је тиме слоган „За нове мостове“ постао стварност која више не може бити занемарена.

sastanka povodom kulturne strategije

Нови Сад је током ове јавне расправе показао да има снаге за реализацију тако важног документа, и то кроз партиципацију и дијалог свих заинтересованих из целокупне сцене културе, а све кроз уважавање различитих ставова и мишљења, без обзира на полазне основе у виду културних уверења и припадности и политичких опредељења.

Остаје само да сачекамо 5. септембар када ћемо имати Културну стратегију као обавезни документ пројекта Нови Сад 2021!

Оставите одговор