Тeach ART Learn ENGLISH

Објављено у категорији: Вести

Пројекат „Тeach „ART Learn ENGLISH“ реализује се у сарадњи Спомен-збирке Павла Бељанског и Удружења наставника енглеског језика – ЕLTA (English Language Teachers’ Association) чија је идеја да културну баштину чувану у Спомен-збирци Павла Бељанског приближи младима узраста од 13 до 18 година, уз активно учење страног језика. Пројекат се реализује у оквиру конкурса „Публика у фокусу“ Фондације „Нови Сад 2021“.

Едукативни садржај је представљен на динамичан, тематски реализован начин уз употребу радног материјала на енглеском језику.

Млади се кроз развој креативних капацитета у тумачењу културне баштине, уз унапређење знања из те области, као и знања енглеског језика, подстичу да учествују у јавном културном животу, док се иновативним наставно-музејским едукативним програмима, унапређују и вештине запослених у образовним, односно музејским институцијама у комуникацији са младима.

Кључни циљ пројекта је унапређење сарадње између установа културе и удружења грађана, образовних установа и грађана ради подстицања квалитета и приступачности програма за различите друштвене групације, с фокусом првенствено на младе. Уз занимљиве активности мења се представа о културном наслеђу и развијају комуникацијске способности на страном језику у тумачењу баштине.

 

Оставите одговор