Tamburitza Street Battle Vol.2

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Drugo izdanje Tamburitza Street Battle biće realizovano u sklopu manifestacije „Osječke ljetne noći”, u petak 27. jula 2018.

Tamburitza Street Battle nesvakidašnji je muzički događaj koncipiran kao svojevrsna ulična bitka tamburaša, i to osječkog Tamburaškog sastava „Osječki band“ i novosadskog Tamburaškog orkestra „Romanca“. Ideja događaja je da se kroz „street battle“ koncept, pozajmljen iz hip hop i rep muzike, oživi urbano lice tamburaške muzike, nasleđa gradova Osijeka i Novog Sada.

Muzičari će snage odmeriti na nekoliko popularnih lokacija u Osijeku, pa će tako prepoznatljive tamburaške melodije ispuniti potez od visećeg pešačkog mosta, Promenadu do statue Picassa, prostor kod bivšeg restorana „Bijela lađa”, odakle će se ovo raspoloženje preneti na Trg Ante Starčevića.

Ovaj projekat deo je programa „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i u Osijeku će doživeti drugo izdanje, nakon januarske premijere u Novom Sadu prilikom Dočeka 7526. godine. Projekat realizuju Grad Osijek i Turistička zajednica grada Osijeka u saradnji sa Fondacijom „Novi Sad 2021“.

 

 

Ostavite odgovor