Tamburitza Street Battle Vol.2

Објављено у категорији: Вести

Друго издање Tamburitza Street Battle биће реализовано у склопу манифестације „Осјечке љетне ноћи”, у петак 27. јула 2018.

Tamburitza Street Battle несвакидашњи је музички догађај конципиран као својеврсна улична битка тамбураша, и то осјечког Тамбурашког састава „Osječki band“ и новосадског Тамбурашког оркестра „Романца“. Идеја догађаја је да се кроз „street battle“ концепт, позајмљен из хип хоп и реп музике, оживи урбано лице тамбурашке музике, наслеђа градова Осијека и Новог Сада.

Музичари ће снаге одмерити на неколико популарних локација у Осијеку, па ће тако препознатљиве тамбурашке мелодије испунити потез од висећег пешачког моста, Променаду до статуе Picassа, простор код бившег ресторана „Бијела лађа”, одакле ће се ово расположење пренети на Трг Анте Старчевића.

Овај пројекат део је програма „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и у Осијеку ће доживети друго издање, након јануарске премијере у Новом Саду приликом Дочека 7526. године. Пројекат реализују Град Осијек и Туристичка заједница града Осијека у сарадњи са Фондацијом „Нови Сад 2021“.

 

 

Оставите одговор