Stigli smo do cilja!

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Na sajtu Novi Sad 2021 u rubrici ,,2021″ možete pogledati aplikacioni formular takozvani ,,bid-book“ sa kojim je Novi Sad aplicirao u finalnom takmičenju za titulu Evropska prestonica kulture 2021. godine. Pored samog koncepta, tu se nalaze i neki od projekata koji će biti realizovani ukoliko Novi Sad dobije ovu prestižnu titulu.

Deo tima za pisanje aplikacije bio je i Umetnički savet sačinjen od istaknutih kulturnih radnika. Od nemerljivog značaja je činjenica da u kreiranju i pripremi aplikacionog formulara nisu učestovali samo istaknuti kulturni radnici, već kompletna kulturna scena Novog Sada. Naravno, veliki značaj u pripremi dokumenta imala je i ogromna participativnost Novosađana koja je realizovana kroz dva otvorena poziva za podnošenje projektnih ideja, na kojima je dostavljeno više od 250 projekata.

Tokom poslednjih godinu dana uradili smo mnogo na promociji kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, pokazali veliku energiju, znanje i kreativnost, ali uvereni smo da ćemo ono najbolje pokazati tek u narednim godinima – bez obzira da li će Novi Sad poneti tu željenu titulu – jer smo pokrenuli ogromnu „kulturnu akciju“ čija će „kulturna reakcija“ Novi Sad sigurno markirati na „kulturnoj mapi Evrope“.

Odluka ko će, zajedno sa Temišvarom, biti Evropska prestonica kulture biće poznata 13. oktobra, u 18 časova, nakon predstavljanja aplikacije „Novi Sad 2021“ članovima komisije u Briselu. Direktan prenos biće omogućen na fejsbuk stranici Novi Sad 2021.

Sa velikim zadovoljstvom Vas pozivamo da pogledate naš aplikacioni formular i budete uz nas u danu odluke na našoj fejsbuk strani.

Ostavite odgovor