Стигли смо до циља!

Објављено у категорији: Вести

На сајту Нови Сад 2021 у рубрици ,,2021″ можете погледати апликациони формулар такозвани ,,bid-book“ са којим је Нови Сад аплицирао у финалном такмичењу за титулу Европска престоница културе 2021. године. Поред самог концепта, ту се налазе и неки од пројеката који ће бити реализовани уколико Нови Сад добије ову престижну титулу.

Део тима за писање апликације био је и Уметнички савет сачињен од истакнутих културних радника. Од немерљивог значаја је чињеница да у креирању и припреми апликационог формулара нису учестовали само истакнути културни радници, већ комплетна културна сцена Новог Сада. Наравно, велики значај у припреми документа имала је и огромна партиципативност Новосађана која је реализована кроз два отворена позива за подношење пројектних идеја, на којима је достављено више од 250 пројеката.

Током последњих годину дана урадили смо много на промоцији кандидатуре Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године, показали велику енергију, знање и креативност, али уверени смо да ћемо оно најбоље показати тек у наредним годинима – без обзира да ли ће Нови Сад понети ту жељену титулу – јер смо покренули огромну „културну акцију“ чија ће „културна реакција“ Нови Сад сигурно маркирати на „културној мапи Европе“.

Одлука ко ће, заједно са Темишваром, бити Европска престоница културе биће позната 13. октобра, у 18 часова, након представљања апликације „Нови Сад 2021“ члановима комисије у Бриселу. Директан пренос биће омогућен на фејсбук страници Нови Сад 2021.

Са великим задовољством Вас позивамо да погледате наш апликациони формулар и будете уз нас у дану одлуке на нашој фејсбук страни.

Оставите одговор